Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Uspješna akcija HGSS-a za nestalom J. Korenić na Pašmanu

Iako smo već sinoć kratko izvijestili da je uspješno i sretno završila potraga na Pašmnanu za nestalom Jadrankom Korenić, u cijelosti objavljujemo izvještaj HGSS-a:

U nedjelju oko 13 sati na dežurni telefon HGSS stanice Zadar došla je dojava o nestanku starije ženske osobe na području Neviđane na otoku Pašmanu.

Već u 15.30 sati gorski spašavatelji stanice Zadar stigli su u Neviđane i pokrenuli opsežnu akciju za nestalom osobom. Uz ljude na terenu, pretraživalo se i s potražnim psima te se snimalo iz zraka dronovima danju i noću.

U ponedeljak navečer oko 21.30 sati potražni pas našao je živu nestalu osobu na vrlo nepristupačnom terenu. Tijekom potrage uz gorske spašavatelje iz stanica Zadar, Ogulin, Požega, Šibenik, Slavonski Brod i Bjelovar, sudjelovalo je i velik broj mještana te članovi DVD-a Pašman, Lovačkog društva Neviđane i policijskih službenika.

Pas koji je pronašao nestalu osobu na otoku Pašmanu je Draco, belgijski ovčar (Malinois).

Draco je navršio šest godina, a posljednjih pet zajedno sa svojim vodičem Krunom Stipetićem sudjeluje u potražnim akcijama na području svoje Stanice Ogulin kao i ostatku Hrvatske i u susjednim državama. Draco osim položene licence za traganje za živima i mrtvima ima položene licence za traganje u lavinama i ruševinama, što mu je specijalnost.

Draco je do sada u potražnim akcijama uspješno pronašao devet, osoba što ga svrstava na sam vrh po broju pronalazaka.

Fotografije HGSS