Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kukljica: U godinu dana provedeno 11 projekata vrijednih pet milijuna kuna

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Općina Kukljica obilježila je danas 23. godišnjicu osnivanja, ujedno i Dan općine.

U posljednjih godinu dana, kazao je u pozdravnom govoru načelnik Marin Boško, u Kukljici je provedeno 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna.

-Od tog iznosa, s dva milijuna kuna radove su financijski pomogli resorna ministarstva, a koristili smo i novac europskih fondova. Sagrađen je dječji vrtić, upravo je u tijeku opremanje, a svečano otvaranje imat ćemo u rujnu, početkom nove pedagoške godine. Sagradili smo novo mjesno groblje, obnovili javnu rasvjetu, fasadu na općinskoj zgradi, u tijeku je nabava spremnika za razvrstavanje otpada, a nastavljena je i katastarska izmjera. Drago mi je što mogu najaviti da će potkraj lipnja započeti gradnja novog dječjeg igrališta u parku ispred općinske zgrade, a turistička ponuda bit će obogaćena uvođenjem turističkog vlakića koji će voziti duž obale, pohvalio se načelnik Boško te dodao da su pomaci napravljeni i u infrastrukturi.

Sanirane su ceste i plaže, uređeno je oko stotinu metara obale oko Stare rive, a velik pomak učinjen je i u borbi za stare palme.

-Pravodobnim i ciljanim tretiranjem uspjeli smo sačuvati oko 80 posto palma, posadili smo i nove, tako da ih danas duž obale imamo oko 150, odnosno više nego prije godinu dana, po čemu smo zasigurno iznimka ne samo na našem otoku, nego u cijeloj Dalmaciji koja muku muči s palminim nametnicima, kazao načelnik Marin Boško.

Svečanu sjednicu, koja je održana u Turističkom naselju Zelena Punta, uveličali su načelnici svih općina otoka Ugljana i Pašmana, predstavnici Vatrogasne zajednice Zadarske županije te uime Zadarske županije Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj, i zamjenik župana Šime Mršić, koji je pozvao općinsku upravu da bude što aktivnija u osmišljavanju novih razvojnih projekata, osobito onih za koje može dobiti novac EU fondova, a za pripremu kojih može koristiti pomoć županijskih razvojnih agencija.

-Vi ste ti koji ste najbliži svojim stanovnicima i samim time najupućeniji u njihove probleme i potrebe. Osluškujte ih i ponudite rješenja vodeći uvijek računa o tome da je potrebno mlade obitelji zadržati na otoku stvarajući im što bolje životne uvjete i radna mjesta, poručio je Mršić.