Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Generacijski susret 60-godišnjaka iz Sutomišćice i Poljane

Povratak u djetinjstvo i mladost uvijek budi najljepše osjećaje! Osobito kad se prijatelji sretnu nakon dugo vremena.

Zajedničkih dana iz mladosti, prvih ljubavi i dječjih nestašluka prisjetila se proteklog vikenda školska generacija Sutomišćaka i Poljanaca rođenih 1959. i 1960. godine.

– Posljednji put okupili smo se prije deset godina, kao 50-godišnjaci. Bilo nas je tada 28, a ovoga puta, nakon desetljeća koje je proletjelo kao u trenu, na susret je došlo 15 prijatelja i školskih kolega. Nažalost, mnoge su spriječile obaveze, neki ne žive na otoku, neki su pomorci… Na večeri sjećanja i uspomena na mladost malo smo se proveselili, zapjevali, a najviše smijeha i šala bilo je na račun školskih dana, kaže Oliver Telac iz Sutomišćice.

Na okupljanje generacije 1959./60. došli su Branko Kolega, Marina Luštica, Renata Hromin, Silvana Ivanov, Mladen Jadrijev, Radoslav Franin, Damir Pantalon, Pavica Luštica iz Poljane te Miranda Pršut, Đana Pavin, Zoran Mičić, Oliver Telac i Damir Kačan iz Sutomišćice, a bračni par Branka Veselinović iz Sutomišćice i Tomislav Mihatov iz Poljane doputovali su iz New Yorka kako bi se vidjeli sa starim prijateljima.

Fotografije Tomislav Ivanov