DV Ćok iz Tkona drugi put obnovio međunarodni eko-status

DV Ćok iz Tkona drugi put obnovio međunarodni eko-status

Dječji vrtić Ćok iz Tkona po drugi je put obnovio eko-status koji školama i vrtićima dodjeljuje Međunarodna koordinacija za Eko-škole, i to na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.

Na svečanoj dodjeli certifikata u Zagrebu bila je ravnateljica Ana Kuštera, a mala fešta u Tkonu bit će u četvrtak, 23. svibnja, kada će se na pročelju vrtićke zgrade ponovno zavijoriti zelena eko-zastava, još uvijek jedina na zadarskim otocima.

-Na prigodnom programu certifikat će se uručiti i Općini Tkon kao osnivaču našega vrtića, a naših 11 mališana i polaznici male škole engleskoga jezika izvest će pripredbu koju ovih dana marljivo pripremaju, najavljuje ravnateljica Kuštera te podsjeća da će potkraj mjeseca DV Ćok posjetiti i “Ruksak (pun) kulture”.

Ovaj tjedan, ističe, vrtić se vratio u svoje obnovljene prostorije nakon što su od sredine siječnja bili “podstanari” u općinskoj zgradi, odnosno u Centru za kulturu.

-Dočekao nas je posve novi prostor, ugodan za rad i boravak djece, s puno svjetla, podnim grijanjem, novim elektro i vodovodnim instalacijama. Projekt obnove vrtića Općina Tkon prijavila je na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i dobila bespovratnih 540.000 kuna, a dio novca uložen je iz općinskog proračuna, pojašnjava Ana Kuštera.

U pripremi je, dodaje, i novi ekološki projekt “Kunjkica čuva more”, koji će Dječji vrtić Ćok raditi u partnerstvu s  općinskom komunalnom tvrtkom Orlić. d.o.o. i TO Tkon, a potkraj svibnja, u sklopu Dana glagoljice, održat će
i malu školu glagoljice – Ćoci u potrazi za glagoljicom.

Ravnateljica Kuštera podsjeća roditelje i da je počeo upis djece rane i predškolske dobi u program predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2019./2020. u Dječjem vrtiću Ćok.