Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Ruksak (pun) kulture” donio u pašmanski vrtić predstavu „Šumastikus“

Umjetničko-edukativni program “Ruksak (pun) kulture”, koji je 2013. godine pokrenulo Ministarstvo kulture, posjetio je ponovno Dječji vrtić Otok Pašman u Dobropoljani.

-Ove godine ugostili smo TeatarM iz Zagreba s predstavom „Šumastikus“. Autori i izvođači, mladi nagrađivani glumački par Sanja Milardović i Petar Cvirn, donijeli su nam duhovitu predstavu punu koreografiranih pokreta s odličnom glazbom. Djeca su aktivno sudjelovala u predstavi, a osim veselja, stekli su i neka nova praktična znanja o snalaženju u prirodi te, što je najbitnije, koliko je važno prijateljstvo, kaže ravnateljica vrtića Agata Korenić te ističe kako je cilj ovog programa približavanje umjetnosti i kulture djeci u sredinama u kojima su takvi sadržaji manje dostupni.

Ravnateljica Korenić podsjeća da je u prošloj pedagoškoj godini u sklopu projekta „Ruksak (pun) kulture“ u pašmanskom vrtiću održana radionica pod nazivom „Čarolija čipke“ u kojoj su sudjelovale voditeljica Nina Licul, asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, i studentice Likovne pedagogije. Djeca su se prvi put okušala u grafičkoj tehnici monotipiji i bila oduševljena čarolijom grafičkih znakova nastalih na njihovim otiscima čiji izgled do kraja postupka nisu mogli predvidjeti.

-Prijavom na projekt “Ruksak (pun) kulture” obogaćujemo iskustvo i doživljaj djece s različitim kulturno- umjetničkim sadržajima, stoga ćemo se prijaviti i za sljedeću pedagošku godinu u nadi da će Ministarstvo kulture odabrati i naš vrtić, najavljuje ravnateljica.

Pašmanski vrtić u Dobropoljani posjetilo je ovoga proljeća i Kazalište lutaka Zadar s predstavom „Mali dinosaur“.
U avanturama malog dinosaura djeca su uživala, suosjećala s njim u njegovu strahu pri otkrivanju novih stvari te naučila da, iako se bojimo, ako strahu pogledamo u oči – on će nestati.

Potkraj mjeseca, 28. svibnja, u vrtiću će gostovati Kazalište Bumerang iz Splita s lutkarskom predstavom „Kako je miš dobio kuću“.