Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U Psihijatrijsku bolnicu Ugljan stigli posteljina, ručnici, stolnjaci…

Psihijatrijska bolnica Ugljan bogatija je za veću količinu posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam kao donaciju predali zamjenik direktorice poduzeća Marino Rukavina i agencijski djelatnik Srđan Liverić.

Humanitarnu akciju koja se provodi drugu godinu zaredom organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne škole Vice Vlatkovića.

– Na ideju sam došla za posjeta Psihijatrijskoj bolnici kada sam vidjela da se o nekim štićenicima nema tko brinuti, odnosno da im nedostaju različite potrepštine. Nemaju više nikoga svoga, dok drugim ljudima rodbina donosi ono što im treba, kaže gospođa Ivana.

Njezina briga uskoro je zaživjela kao humanitarna akcija nazvana “400 papuča”, kojom se od lani prikupljaju donacije za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ove godine učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića okupili su se u Facebook grupi “400 papuča” te pozvali Zadrane i stanovnike Zadarske županije da doniraju najpotrebnije stvari, poput sportskih trenirki, pidžama, papuča, posteljine i drugih potrepština.

Event menadžerica Vir turizma Darija Zrilić kontaktirala je gospođu Matković, a nakon odobrenja direktorice Vir turizma Kristine Perić, kombi Vir turizma s posteljinom došao je do zadarske škole u kojoj se prikupljaju donacije za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu.

– Ove smo godine prikupili znatno više potrepština nego lani jer je odaziv bio puno veći. Sudjelovali su učenici, umirovljenici i profesori iz naše škole, ali i mnogo drugih dobrih ljudi. Dobili smo čak i televizor, ističe gospođa Matković zadovoljtsvo odazivom humanitarnoj akciji.

– Općina Vir i Vir turizam pomažu uvijek kada mogu i koliko mogu, pogotovo djeci, umirovljenicima, starijima i osobama o kojima se nema tko brinuti. Živimo u vremenu u kojemu nikomu nije lako, pa je ugroženim skupinama potreban svaki vid pomoći, poručio je zamjenik direktorice Vir turizma Marino Rukavina.