Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Obuka članova otočnih DVD-ova Preka, Pašmana i Tkona

Polaganjem testova iz teoretskog dijela nastave, u Preku su danas završili višednevna obuka i vatrogasne vježbe u kojima su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva iz Preka, Pašmana i Tkona.

Na nastavi organiziranoj u dva dijela, otočni vatrogasci stjecali su nova znanja na predavanjima u POU Dom na žalu te na praktičnim vježbama u Preku i Sutomišćici.

– Vatrogasnu vježbu organizirali smo u suradnji s kolegama iz Javne vatrogasne postrojbe iz Ivanić-Grada i Vatrogasnog saveza Ivanić-Grada i ovim putem želim im zahvaliti na uloženom trudu i prenošenju znanja i iskustava. U 74 radna sata, koliko su ukupno trajali nastava i vježbe, naši su dečki prošli obuku iz polaganja požarnog voda od hidranta prema požarištu, gašenje s pjenom ili s vodom, spašavanje, penjanje po ljestvama… Na vježbi smo koristili opremu DVD-a Preko i vozilo JVP Ivanić-Grad, a ukupno je sudjelovalo 28 vatrogasaca, 15 iz Preka, šest iz Pašmana i sedam iz Tkona, kaže Božo Ivanov, zapovjednik DVD-a Preko.

Na nastavi u POU Dom na žalu predavanja o protupožarnoj zaštiti i preventivi te svim oblicima i vrstama vatrogasnog djelovanja održali su Tomislav Abramović, predsjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grada, Perica Perković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grada, Mario Jelent, zaposlenik JVP Ivanić-Grad, te Krešimir Ceranić, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Ivanić.Grada.

Podsjetimo, članovi DVD-a Preko potkraj prošle godine od kolega iz Ivanić-Grada dobili su vrijednu donaciju: dva izolacijska aparata, pet boca kisika i hidraulične škare koje se najčešće koriste u prometnim nesrećama u kojima moraju intervenirati i vatrogasci.