dav
sdr
dav
dav
Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Pašmanska učenica Petra Pedišić dobila priznanje za likovni rad u Sloveniji

Likovna skupina “Mašta radi svašta” OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, koju vodi nastavnica Ivana Medić, osvojila je još jednu nagradu.

Ovoga puta na međunarodnom natječaju “Šetnja pod morem” koji je raspisao Festival podvodnog filma i fotografije u Slovenskim Konjicama nedaleko od Maribora.

– Od 1311 pristiglih likovnih radova na natječaj, četveročlani žiri izabrao je 23 najbolja, a među njima i rad naše učenice četvrtog razreda Petre Pedišić koja je zamislila razgledavanje morskih ljepota u žutom ronilačkom odijelu. Izabrani radovi bili su izloženi u Kulturnom domu Slovenske Konjice, a ovih dana na satu likovne skupine „Mašta radi svašta“ proslavili smo Petrino srebrno priznanje, govori mentorica Ivana Medić, koja je također dobila priznanje, a njezina talentirana učenica nagrađena je velikim poklon-paketom sa svijetlećim globusom i različitim likovnim priborom.

Radovi pašmanskih učenika koje vodi nastavnica Ivana Medić već su nekoliko puta osvajali nagrade i priznanja na nacionalnim natjecanjima. Prije tri godine šest učenica, članica likovne skupine „Mašta radi svašta“, osvojile su na državnom natjecanju „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ nagradu za inovaciju “Tolerantne puzzle”.

Na natječaju nacionalnog projekta “Djeca medija” osvojili su drugo mjesto za video-uradak „Bila jednom sretna djevojčica“, bili su zapaženi i na natječaju „Volim mlijeko“, a radovi Lare Benić i Ane Blagdanić, prema izboru žirija, ušli su u završni izbor od ukupno 100 najboljih radova.

Valja spomenuti i da su prije dvije godine, tadašnji učenici prvog razreda, sa svojom učiteljicom Ivanom Medić snimili šesnaestominutni igrani film „Snjeguljica i sedam patuljaka“, prema bajci braće Grimm, koja im je te godine bila obvezna lektira.