Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Igrokaz “U storo vrime” Udruge Điran u domovima za starije i nemoćne

U želji da tradicijsku baštinu otoka predstave što većem broju ljudi, osobito Ugljancima starije generacije koji zbog bolesti ili nemoći više nisu mobilni, Udruga Điran iz Ugljana odlučila je ove godine svoj pučki igrokaz “U storo vrime” zaigrati u ustanovama koje brinu o starijim i nemoćnim osobama.

– Znamo koliko ljudima koji su smješteni u tim ustanovama znače posjeti, razgovor, druženje i smijeh. Zato smo ih odlučili malo razveseliti i kad već oni ne mogu u kazalište, naš je igrokaz došao k njima. Posjetili smo domove za starije i nemoćne u Preku i u Ugljanu u sklopu Psihijatrijske bolnice, a ovaj tjedan gostovali smo u zadarskom domu kod Sfinge. Bilo je i suza i smijeha, pjesme i priče i to je najmanje što možemo učiniti za naše stare, kaže Ingrid Vuchich, predsjednica Udruge Điran, koja je 5. veljače proslavila 15. godišnjicu osnutka.

Uz pripreme za Plavu noć, smotru folklora kojom Điran već tradicionalno obilježava početak ljeta i glavne turističke sezone, udruga se priprema i za gostovanje u Crnoj Gori, gdje će potkraj travnja na poziv Teatra 303 iz Kotora nastupiti s igrokazom “U storo vrime” i predstaviti folklor svoga mjesta.