Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U prvoj ovogodišnjoj akciji članovi DDK Preko prikupili 24 doze krvi

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, članovi DDK Preko prikupili su 24 doze krvi.

– Kao i svaki put, neki članovi nisu mogli darovati krv, odbijeni su zbog trenutačno nezadovoljavajućeg zdravstvenog stanja. Unatoč svemu, zadovoljni smo odazivom! Želim naglasiti da nam se priključila i Nikolina Amidžić, koja je željela datidati krv, ali još nema 18 godina pa će morati malo pričekati. Međutim, Nikolina je ipak dala velik doprinos akciji, kao buduća slastičarka ispekla je kolače i počastila aktiviste, kao i naše vrijedne dugogodišnje članice  Seka Gregov i Grozdana Gregov, kazala je predsjednica preškog aktiva Jelena Đuriš i još jednom zahvalila svima koji su se u ponedjeljak poslijepodne odazvali akciji u POU Dom na žalu.

Prvi put u Preku je bio i novi mladi referent za darivanje krvi Gradskog društva Crvenoga križa Zadar Šime Lisica, koji je na tome mjestu zamijenio nedavno umirovljenog Branka Kolanovića.

Akcija, koju je vodila dr. Ivna Lucin, bila je organizirana u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, a sljedeće darivanje bit će u srpnju.

– I ovoga puta obrok zahvalnosti organiziran je u Taverni Joso, gdje su nas počastili odličnom hranom i domaćim kruhom ispod peke, a aktivisti koji nisu mogli doći u Dom na žalu krv mogu darovati na Odjelu za transfuziju zadarske bolnice utorkom od 7.30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 sati i petkom od 7.30 do 13.30 sati, podsjeća Jelena Đuriš.

Krv su ovoga puta darovali: Renato Kezija, Jakov Sorić, Renato Šoša, Jasminka Pavin, Katarina Šoša, Marin Tomić, Najda Kačan, Ivo Šoša, Zlatko Klarin, Grozdana Gregov, Seka Gregov, Slavko Korenić, Adam Miloš, Martin Šoša, Renato Kereš, Pave Sorić, Ante Šoša, Danijel Popović, Ivan Šarin, Stipe Pavin, Ivan Stanin, Luka Ivanov, Marko Kolega i Šime Feštini.

Fotografije Marina Marcelić