dav
dav
Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dječji vrtić Lastavica iz Preka i ove godine na Škrapiću

U organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, u nedjelju, 10. ožujka održan je šesti po redu Škrapić, a ovogodišnja tema bilo je prijateljstvo.

Osim Dječjeg vrtića Lastavica iz Preka, skupina predškolaca Cvjetići iz Lukorana i Grmaljići iz Ugljana, i domaćina iz Tkona, sudjelovali su DV Manulica iz Kukljice, DV Otok Pašman iz Dobropoljane, DV Cvit iz Svetog Filipa i Jakova, DV Zlatna lučica iz Sukošana, DV Zvjezdice iz Zemunika, DV Biograd i DV  Gardelin iz Pakoštana.

-Šesti Škrapić okupio je 170 škraperića i odgojiteljica koji su se kao pravi prijatelji upustili u pustolovinu otkrivanja  brda Čokovac i benediktiskog samostana. Na livadi su se okrijepili i odmorili te nastavili spuštati preko škrapica glagoljaškom stazom na kojoj je prošle godine suhozide obnovio DV Ćok u suradnji s Ministarstvom kulture prošle godine. U restoranu Sovinje u Tkonu za djecu su organizirani predstava “Složna obitelj” Produkcije Z iz Splita i ručak, a za veliko iznenađenje na kraju se pobrinuo DV Lastavica iz Preka, čije su odgojiteljice Matija i Marina dugogodišnjim prijateljima Ćocima darovale veliku tortu, kaže Ana Kuštera, ravnateljica DV Ćok.

Dan prije, održan je 14. Škraping, na kojemu je petu godinu zaredom u kategoriji Marathon (45 km) slavio Ante Pešić Golub iz Omiša, a među ženama najbrža je bila Janja Oblak iz Slovenije.

U kategoriji Challanger (25 km) prvi je bio Hrvoje Kedžo iz iz Maravinaca, a kod žena Slovenka Tamara Ravnik. U kategoriji Active (12 km) najbrži je bio Aljoša Žnidaršič iz Slovenije, a među ženama Emila Čvrljević iz Zadra.

U tzv. obiteljskoj kategoriji Light (6 km) prvi je Mario Kuš iz Zaprešića, a među ženama Klara Baksa iz Kutine.

U sklopu Škrapinga održan je i 10. Sajam Hrvatskih otočnih proizvoda na kojemu se predstavilo 40 izlagača.

Fotografije DV Lastavica, DV Ćok i portal BnM