Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Završeno uređenje dječjih igrališta u Preku i Poljani

Nakon višemjesečnih radova, završena su sva tri igrališta iz prve faze projekta Avantura kids koji je Općina Preko pokrenula prošle godine s ciljem unapređenja i razvoja lokalne zajednice, dodatnog podizanja kvalitete sadržaja i usluga djece i mladih.

– Riječ je o streetball igralištu u Preku te dječjim igralištima Mulić u Preku i u Poljani. Ukupna vrijednost projekta je oko 1,200.000,00 kuna, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, iz Programa razvoj otoka, dobili smo  750.000 kuna, a ostatak novca osigurali smo u općinskom proračunu, kaže Jure Brižić, načelnik Općine Preko, te podsjeća da je lani 17. kolovoza otvoreno streetball igralište kod Lučke kapetanije u Preku, a od ovog tjedna mogu se koristiti dječja igrališta u Preku i Poljani.

-S nekadašnjih igrališta najprije su uklonjene stare sprave, a zbog sigurnosti djece morali smo ukloniti borove. Nakon pripremnih radova postavljena je antistres podloga, nove sprave, klupe, koševi za otpad, posađena su nova stabla – crnike, pinije i masline, a da bi sve bilo u skladu sa zakonom, oba igrališta su ograđena, dodaje Brižić i najavljuje da se projekt Avantura kids nastavlja, a u drugoj fazi uredit će se igrališta u Lukoranu i Ugljanu.