Trudnicu iz Preka brod Lučke kapetanije po gustoj magli prevezao u Zadar

Trudnicu iz Preka brod Lučke kapetanije po gustoj magli prevezao u Zadar

Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu obavili hitan medicinski transport pacijentice s Ugljana u Zadar, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su noćas, 19. veljače u 01 sat zaprimili poziv dežurne liječnice iz Preka u Ugljanu, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice u visokom stupnju trudnoće, M.K. (rođena 1998. godine), državljanka Republike Hrvatske.

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20 sati splovili iz Gaženice prema Preku spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje.

Ukrcaj pacijentice na spasilačku brodicu LK Zadar obavljen je u Preku u 01.45 sati, nakon čega je pacijentica u liječničkoj pratnji prevezena u Gaženicu, kamo su pristali u 02.10 sati, kada su u daljnje medicinsko postupanje pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana.