Aglomeracija Preko – Kali: Na jesen izbor izvođača radova

Aglomeracija Preko – Kali: Na jesen izbor izvođača radova

Izdana je jedna građevinska dozvola za prvu fazu gradnje sustava javne odvodnje i pročišćavanja sanitarnih otpadnih voda Aglomeracije Preko – Kali, projekta čija procijenjena vrijednost iznosi 177 milijuna kuna.

U iduća dva mjeseca očekuje se izdavanje još dviju građevinskih dozvola, a priprema se i dokumentacija za koncesiju za posebne namjene koju izdaje Zadarska županija.

Sve to, uz imovinsko-pravne odnose, Studiju izvedivosti  i usvajanje procjene investicijske vrijednosti projekta, bile su teme redovite koordinacije projektnog tima i konzultanta za pripremu projekta Aglomeracije Preko – Kali koji se u organizaciji Hrvatskih voda danas održao u Zadru.

-Sljedeći važan korak je kontrola stručnog tima Ministarstva zaštite okoliša i Hrvatskih voda i kad dobijemo njihovo “zeleno svjetlo”, projekt će ući u fazu suglasnosti za potpisivanje ugovora o financiranju. Vjerujemo da bismo na jesen mogli raspisati natječaj za izvođače radova, kazao je Jure Brižić, načelnik Općine Preko, koji je uz vodeće ljude komunalnih tvrtki Ugljan d.o.o. i Hripa d.o.o. te načelnika Općine Kali Marka Kolegu prisustvovao sastanku partnera u projektu.