Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Učenici još jednom proslavili Valentinovo uz Karaoke natjecanje

Kao i svake godine u našoj školi veljača je mjesec u znaku maškara, ali i Valentinova te tradicionalnih i nezaobilaznih Karaoka.

Dva mjeseca trajale su pripreme svih razreda da bi sve kuliminiralo na sam dan Valentinova još jednom vrhunskom zabavom za sve učenike, učitelje i roditelje. Dva dana prije nastupa, među učenicima je vladala groznica. Vježbalo se i pjevalo na sve strane, a završne koreografije i kostimi skrivali su se kao najveće tajne.

Karaoke su i ove godine imale natjecateljski karakter, a o pobjedniku je odlučivalo povjerenstvo u sastavu: nastavnica glazbenog Terezina Bytyque, nastavnik likovnog Boris Cikač i ravnatelj Kristijan Smud.

Prvi su led probijali petaši i to 5. a s pjevačicom Lanom Deković na čelu koja je vjerno utjelovila Tajči otpjevavši pjesmu “Hajde da ludujemo” kao i cijeli razred zabavnom i nadasve jako usklađenom koreografijom. Peti b razred na pozornicu je doveo Nove fosile i pjesmu “Ja sam za ples”, Ela Gobin kao Sanja Doležal bila je savršena, a sve to upotpunjavala je koreografija djevojčica i dječaka koji su bili kao jedan. Nakon njih na red je došao 6. a. Njihovi predstavnici Enola i Lucijan jako su se dobro snašli u izvedbi teške pjesme grupe Queen “Somebody to love” i zaslužili veliki pljesak.

Sedmaši su ove godine bili standardno izvrsni i to najprije 7. a, njihove pjevačice Sara Vidov i Nina Ivanov i do detalja osmišljen scenski nastup za pjesmu Bijelog dugmeta “Ne spavaj mala moja”. Cjelokupan dojam dodatno su naglasili i kostimi učenika koji su izgledali kao da nastupaju na nekom velikom rock-koncertu. Pjesmom “Danas sam luda” Josipe Lisac, Hana Vitlov i Anastazija Crnošija prenijele su nam dašak glamuroznosti i ludila na pozornicu, a scenski nastup bio je uspješan zahvaljujući plesačicama i dečkima koji su dali veliki doprinos.

Tada su na pozornicu došli osmaši, 8. a koji su na pozornicu donijeli opet jednu antologijsku rock-pjesmu Prljavog kazališta. “Ne zovi mama doktora” otpjevale su Matija i Cvita uz scenski nastup cijelog razreda. Tako su imali i pravi bend, prateće vokale kao i plesač(e)ice koje su izazvale ovacije publike kako zbog plesa, tako i zbog stasa. Atmosfera je u publici bila užarena kada je u pauzi na pozornicu izašao naš nastavnik likovnog Boris Cikač i otpjevao poznatu pjesmu Majki “Put ka sreći”.

Na red je došlo i proglašenje pobjednika iako ove godine povjerenstvu nije bilo nimalo lako jer su svi razredi izvrsno odradili posao te se potrudili osmisliti scenske nastupe i izabrati najbolje izvođače.

Najnestrpljiviji su bili učenici jer je prva nagrada tjedan dana bez ispitivanja za cijeli razred.

Donosimo prva tri mjesta:
1. 8. a Matija i Cvita “Ne zovi mama doktora”
2. 5. a Lana Deković “Hajde da ludujemo”
3. 5. b Ela Gobin “Ja sam za ples”

Režiju ovogodišnjih Karaoka potpisuje nastavnica Linda Kolega Babajko, a scenski nastupi bili su u režiji učenika i razrednika kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo na trudu i radu. Program su vodili naši već uigrani i profesionalni voditelji Nina Ivanov i Roko Vidov.

I još za kraj; ponekad je dovoljna samo jedna sitnica da vas izdvoji od drugih i vine na pobjedničko postolje. Zato, što čekate, odmah počnite s pripremama za sljedeću godinu i još bolje Karaoke jer kako je rekla jedna učenica:“Karaoke su zakon!“

Tekst Linda Kolega Babajko, prof.

Fotografije OŠ Valentina Klarina