Za 10-ak dana preseljenje autobusne stanice pred zgradu terminala

Za 10-ak dana preseljenje autobusne stanice pred zgradu terminala

Nakon što smo jučer objavili da je ispred zgrade novog putničkog terminala u Gaženici postavljena nadstrešnica, ali da istodobno nije preseljena i autobusna stanica, danas se priopćenjem oglasila Lučka uprava Zadar:

U skladu s dinamičkim planom preseljenja, Lučka uprava Zadar jučer je počela selidbu u novu zgradu terminala. Carinska služba i Granična policija nastavit će rad u novim prostorijama najkasnije do 7. ožujka, a u drugoj će se fazi organizirati granični prijelaz za RO-RO koji će biti spreman do otvaranja linije Zadar – Ancona.

Lučka uprava Zadar jučer je započela selidbu u novu zgradu terminala i očekuje se da će se preseliti do kraja sljedećeg tjedna. Do tada će se preseliti i policijska oprema iz privremenog graničnog prijelaza u zgradu terminala. Za desetak dana započet će prodaja Jadrolinijinih karata u zgradi terminala, a početkom prodaje Jarolinijinih karata promijenit će se i položaj autobusne stanice za koju je napravljena nadstrešnica. Lučka će se kapetanija seliti prema svome programu, budući da njeno preseljenje ne utječe na rad terminala.

Prvi kruzer, Costa Venezia, u Zadar dolazi 7. ožujka te će na novome terminalu sve biti spremno za doček.

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju, Lučka uprava Zadar podnijela je zahtjev za promjenu namjene i uporabe privremene zgrade terminala. Tim zahtjevom promijenit će se namjena privremene zgrade terminala u zgradu Lučkog kontrolnog centra. Zgrada se arhitektonski uklapa uz novu zgradu terminala te posjeduje svu potrebnu infrastrukturu, uključujući i 90 parkirnih mjesta, stoji u priopćenju Lučke uprave Zadar.