Prijave za Škraping otvorene još mjesec dana!

Prijave za Škraping otvorene još mjesec dana!

Još mjesec dana, do 1. ožujka u 12 sati, bit će otvorene prijave za međunarodnu sportsko-turističku manifestaciju Škraping.

Dosad se prijavilo 415 natjecatelja i rekreativaca, iz Hrvatske – 355, iz Austrije dvoje, Mađarske četvero i Slovenije 54.  Najviše prijavljenih – 246 – zasad ima u kategoriji Active (12 km), za kategoriju Challenger (25 km) prijavila su se 104 natjecatelja, 41 prijava stigla je za kategoriju Light (6 km), a za najtežu i najdužu kategoriju Marathon (45 km) prijavila su se 24 natjecatelja.

Škraping utrka održat će se u subotu, 9. ožujka u Tkonu, a od 25. veljače kao uvod u najpoznatiju trekking utrku bit će organizirane različite radionice, edukativna predavanja, izložbe, predstave te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana.

U petak, 8. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu premijerno će se prikazati film Stipe Božića „Dva brata fratra“, a jedan od najpopularnijih pratećih programa Škrapinga, Sajam otočnih proizvoda, održavat će se od 8. do 10. ožujka u Škraping centru u Tkonu.

Dan nakon glavne utrke, u nedjelju, 10. ožujka, u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, održat će se dječji Škrapić na kojemu će sudjelovati više od 150 malih škrapera iz deset vrtića Zadarske županije, a tema ovogodišnjeg Škrapića bit će prijateljstvo. Osim šetnje do brda Ćokovca i Benediktinskog samostana sv. Kuzme i Damjana, male škrapere očekuje i lutkarska predstava „Pravi prijatelj“.

Nakon proglašenja pobjednika Škrapinga, goste će zabavljati  Damir Kedžo i DJ Marko.

Valja naglasiti da će i ove godine za trajanja utrke Škraping, uz redovite trajektne linije, biti organizirane i  dodatne linije Tkon – Biograd:

8. ožujka (petak) polazak iz Tkona u Biograd u 21 sat, polazak iz Biograda u Tkon u 21.20 sati

9. ožujka (subota) polazak iz Biograda u Tkon u 6 i 21.20 sati, iz Tkona u Biograd u 6.30 i 21 sat

10. ožujka (nedjelja) polazak iz Tkona u Biograd u 11.30 sati, iz Biograda u Tkon u 12.30 sati

Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije mogu pronaći na mrežnoj stranici Škrapinga, a dodatne informacije mogu se dobiti i na broju  +385 99 529 2051.