Početni tečaj keramike u Ugljanu

Početni tečaj keramike u Ugljanu

U organizaciji Udruge Aria, u Ugljanu će se od 26. siječnja do 23. veljače u četiri termina održati početni tečaj keramike.

Uz voditelja Gorana Blaževića, polaznici tečaja upoznat će tehnike građenja, suhu obradu predmeta, dekoriranje bojama i glaziranje te proći:

– upoznavanje s alatima i materijalima, svojstva i vrste glina, pripremu gline
– izradu posude iz ruke dubljenjem kuglice/građenjem
– izradu posude/tanjurića
– izradu posude uz pomoć duguljastih valjušaka
– oblikovanje šupljeg i oblog predmeta i spajanje lijepljenjem
– savijanje preko kalupa iz valjane gline s otiskom
– izradu tanjura i utiskivanje uzorka
– izradu čajnika, eterične lampe
– dekoriranje bojama i glaziranje

Na kraju tečaja polaznici će ponijeti kući sve predmete koje su oblikovali i oslikali i u koje su unijeli svoju osobnost.

Keramika je jedna od najstarijih ljudskih djelatnosti. Svojom toplinom i plastičnošću glina se izdvaja od ostalih materijala te je idealna terapija protiv stresa. Tečaj keramike preporučljiv je svima koji se žele relaksirati te kroz kreativan rad zabaviti s prirodnim materijalom za koji se tvrdi da ima ljekovit i opuštajući učinak.

Tečaj će se održavati subotom u prostorijama Udruge Aria u Ugljanu, i to 26. siječnja od 10 do 17 sati, 2. veljače od 10 do 17 sati, 16. veljače od 10 do 13 sati i 23. veljače od 10 do 13 sati.

Organizatori napominju da je potrebna najava i dogovor oko dolaska zbog ograničenog broja polaznika.

Sve informacije i prijave: Ingrid Švorinić 098/782 722 ili na mail: ingrid.svorinic@hotmail.com i Goran Blažević 091/570 27 10 ili na mail: goran.blazevic@hotmail.com