Maslinari, prijavite ulja na Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Maslinari, prijavite ulja na Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Sedmi po redu Dani maslinovog ulja u Ugljanu održat će se 27. travnja, a organizatori, Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko, pozivaju maslinare da prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđa), koje se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan. Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

– Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Puna cijena analize iznosi 250 kn po uzorku, prvih 20 prijavljenih ulja bit će oslobođeni plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćat će 150 kn po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja na manifestaciji, otkriva Iva Car iz TZM Ugljan.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 29. ožujka 2019. godine. Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4
Model: HR 67, poziv na broj: OIB natjecatelja, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2019“.