Od 8. do 10. ožujka u Tkonu deseti Sajam otočnih proizvoda

Od 8. do 10. ožujka u Tkonu deseti Sajam otočnih proizvoda

U sklopu Škrapinga, od 8. do 10. ožujka u Tkonu će se održati jubilarni, deseti Sajam otočnih proizvoda.

Prvi put sajam će se održati u Škraping centru u Tkonu, svečano otvorenje bit će u subotu, 9. ožujka u 10.10 sati  uz nastup KUU Kunjka iz Tkona i Klape Sveta Cecilija iz Korčule.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupit će više od 40 otočnih izlagača, među kojima su i nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.

Rok za prijavu na sajam je 4.  veljače, odnosno do popunjenja svih mjesta, kotizacija iznosi 60 kuna po izlagaču, a uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike. Kotizacija se uplaćuje na IBAN račun „Orlić“ d.o.o. br: HR1824020061100898197 s pozivom na broj OIB-a izlagača, opis plaćanja: nastup na sajmu Tkon + ime i prezime. Rok za plaćanje kotizacije je 4. veljače, što je i potvrda za sudjelovanje na sajmu.

Svečano proglašenje pobjednika Škraping 2019. održat će se 9. ožujka u restoranu „Sovinje“ u 18.30 sati, a uoči proglašenja nastupit će Klapa Sveta Cecilija iz Korčule. Nakon proglašenja, u 19 sati slijedi modna revija odjevnih premeta od vune – Hrvatski otočni proizvod u organizaciji Udruge Ruta s Cresa. U sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga od 19.30 do 20 sati održat će se svečana dodjela diploma za najbolji proizvod/suvenir sajma, dodjela posebnih priznanja u povodu deset godina Sajma otočnih proizvoda te podjela zahvalnica svim sudionicima sajma.

Za izlagače na sajmu u subotu, 9. ožujka u 20 sati bit će organizirana zajednička večera uz nastup KUU Kunjka iz Tkona i Klape Sveta Cecilija u restoranu „Đardin“ u Tkonu.

U nedjelju, 10. ožujka od 9 do 10 sati u Domu za kulturu u Tkonu Ljubica Ajduković Ugarković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU održat će se predavanje na temu „Hrvatski otočni proizvod“. Od 10 do 11 sati u galeriji na katu Škraping centra Udruga Ruta s Cresa održat će edukativnu radionicu filcanja vune i izrade predmeta od vune, a moći će se razgledati i izložba vunenih predmeta „Tajna Macmalića“. Za nedjelju je također od 12 do 13  sati organiziran posjet lokalnom OPG-u Neven Brzić iz Tkona koji ima oznaku HOP.

Smještaj je organiziran na području Tkona, a cijena smještaja je 100 kuna/osoba/noćenje.

Organizatori sajma su Orlić d.o.o., TZ Općine Tkon i Općina Tkon, a pokrovitelj Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Obrazac za prijavu na sajam možete preuzeti OVDJE