Produljen rok za korištenje povlastica za osobe s invaliditetom

Produljen rok za korištenje povlastica za osobe s invaliditetom

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo odluku o nastavku primjene povlastice za vozila u vlasništvu osoba s invaliditetom i nakon 31. prosinca 2018. godine.

Rok je produljen do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim će se regulirati prijevoz vozila osoba s invaliditetom.

Povlastica se odnosi na besplatan prijevoz za vozila (osobni automobili) registrirana na osobe s invaliditetom, roditelja, zakonskog skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

Korisnici na koje se odnosi povlastica su: osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više, HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100% .

Za detaljne informacije o načinu ostvarivanju prava na besplatan prijevoz za vozila korisnici se mogu obratiti Jadroliniji na čijim trajektnim linijama će ostvarivati povlasticu.