Potpisani ugovori: Općina Preko bespovratno će stipendirati 43 studenta

Potpisani ugovori: Općina Preko bespovratno će stipendirati 43 studenta

U Općinskoj vijećnici u Preku potpisani su ugovori sa studentima koje će Općina Preko bespovratno stipendirati u akademskoj godini 2018/2019.

Nakon provedenog natječaja povjerenstvo je odobrilo 43 prijave. Studenti će dobivati 300 kuna mjesečno, neovisno o gradu u kojemu se školuju, a pravo na bespovratnu financijsku pomoć ostvarili su državljani RH s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, sa statusom redovnog ili izvanrednog studiranja i oni koji nemaju već odobrenu stipendiju ili kredit od drugog subjekta. Općina Preko za tu će svrhu izdvojiti oko 130.000 kuna.
Svi koji su zadovoljili propisane kriterije, dobili su stipendiju. Svjesni smo važnosti ulaganja u obrazovanje i na ovaj smo način željeli pomoći svim našim studentima jer znamo da vam je svaka kuna dobrodošla. Nadam se da ćemo ubuduće moći izdvojiti više novca i da će stipendije ponovno dobiti svi koji zadovolje kriterije iz pravilnika“, istaknuo je općinski načelnik Jure Brižić prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija.

Naglasio je da općina nastoji brinuti o svim generacijama mještana. Tako su u 2018. godini znatno povećane naknade za novorođenčad, povećana je i financijska pomoć za umirovljenike, ali su i pokrenuti neki važni projekti poput preuređenja zgrade Osnovne škole Valentin Klarin s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni te dogradnja zgrade Dječjeg vrtića Lastavica u Preku kojom će se uvesti boravak u jaslicama.
Ove smo godine obnovili nogometno igralište u Sutomišćici čime je stotinjak otočne djece napokon dobilo prave uvjete za treniranje. Izgrađeno je i novo sportsko igralište u Preku, a u tijeku je i uređenje dječjih parkova u Preku i Poljani. To je samo dio naših projekata koje smo proveli tijekom godine na zalasku, a u novu godinu također ulazimo s brojnim projektima u pripremi. Sustavno stvaramo uvjete da budemo općina za život po mjeri svih stanovnika“, poručio je Brižić.