Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ani i Krsti Matuliću iz Pašmana nagrada TZ Zadarske županije

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Zadarskim listom 17. je put dodijelila nagrade tvrtkama, događanjima i osobama koje su svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni, ali i unaprijedili turističku ponudu, brendiranje destinacije i dali doprinos u produljenju sezone.

Nagrade su ove godine dobili Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu, D -Marin Marina Dalmacija, Turistička zajednica Grada Nina, ŠC Višnjik, Terra Travel, OPG Babac Damjanić, Zvonko Gregov, Frane Skoblar i OPG Matulić iz Pašmana.

Direktor i glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović istaknuo je u pozdravnoj riječi kako su mediji i turizam odavno u simbiozi, a mediji imaju dvostruku ulogu – moraju razumjeti turizam kao biznis i zastupati javne interese u zaštiti prirodnih resursa kroz održivi turizam. Zadarski list, koji za tri dana slavi 20 godina od izlaska prvog dnevnog izdanja, svoju će misiju nastaviti i u budućnosti.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija prisjetila se svog dolaska na ovu funkciju, kada je ostvarivano oko 10 milijuna noćenja, naspram današnjih gotovo petnaest.

– Svi smo doprinijeli ovom rastu, a sad moramo biti oprezni i pratiti prijetnje koje se pojavljuju. Turist mora znati svoga domaćina, iskusiti doživljaj destinacije, a ne samo prespavati i otići. Moramo razvijati kvalitetu, a ne kvalitetu, poručila je Kadija uoči proglašenja dobitnika.

Župan Božidar Longin, ujedno i predsjednik TZ Zadarske županije, rekao je kako su sve aktivnosti usmjerenje prema produljenju sezone.

– Godina iza nas je izuzetno uspješna, postali smo privlačni kao destinacija, koju je posjetilo 1,9 milijuna turista, samo kroz Zračnu luku prošlo njih 600.000…. Brojke su samo dio priče, moram,o stalno ulagati u kvalitetu usluge, jer znamo da za privlačnost neke destinacije odavno nisu dovoljni samo more i sunce, poručio je Longin.

U ime nagrađenih zahvalio je Samostan benediktinki sv. Margarite na Pagu, za Stalnu izložbu crkvene umjetnosti te nastojanja redovnica u očuvanju umijeća i tradicija ovog otoka, a OPG Matulić iz Pašmana nagrađeni su za unapređenje turizma na otoku.

Ana i Krsto Matulić, kako stoji u objašnjenju, “krivci su” da gost s Pašmana sada odnose kremu sa smiljem, ljuti umak s čilijem ili aceto od smokve ili najpoznatiji umak Pašmanero.

Fotografije Zadarska županija, 057 info