Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Preko: Božićni koncert ženskog zbora Marjanke iz Splita

U organizaciji TZO Preko i Općine Preko, u petak, 21. prosinca u 19 sati, u Crkvi Gospe od Ružarija Božićni koncert održat će splitski ženski zbor Marjanke, a njihove gošće bit će preška ženska klapa Lavandijere.

Zbor ima 20 članica, njeguje i promovira kulturno i običajno bogatstvo Dalmacije izvodeći tradicionalne napjeve i dalmatinsku šansonu. Pjevačko društvo Marjan slijednik je zbora osnovanog davne 1945. godine, ali je gotovo pola stoljeća djelovalo kao mješovito društvo kojeg su vodili renomirani glazbenici, među kojima i čuveni splitski dirigent i skladatelj Silvije Bombardelli.

Marjanke su vrlo aktivne i koriste svaku prigodu da nastupima oplemene život svoga grada. Nijedna fjera Sv. Duje, dan Marjana, Matejuške, Sv. Križa, kao ni događaji u organizaciji TZG Splita ne mogu proći bez njihove pjesme.  Nastupaju i izvan granica naše zemlje – na međunarodnim festivalima u San Marinu, Pragu i Puli, a prigodom Dana državnosti u lipnju 2015. na poziv hrvatskoga konzula održale su koncert u Bitoli.

Voditeljica zbora je Iris Simonović, a predsjednica Mirjana Bjelić.