Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

More, ljudi, brodovi u objektivu otočnih fotografa

U organizaciji Foto-kluba Kornat iz Kukljice, a pod pokroviteljstvom Grada Zadra, u prostorijama Otočnog sabora u Zadru u srijedu navečer otvorena je 12. izložba fotografija Otočni fotografi.

Dvadeset i jedan autor izložio je 45 fotografija na kojima su, kako je u uvodnoj riječi kazao Silvio Panović, različiti morski detalji i ljudi.

– Na fotografijama je malo ljetnih motiva, kupanja, regata brodova i slično. Autor Nebojša Jeričević, primjerice, na fotografiji “Zimski san” prikazao je brodicu uz  kuću čija je fasada obložena bijelim žalom, što sliku čini neobičnom i  zanimljivom. Posebno se ističe odličan prikaz Ivana Mišlova iz života  ribara na fotografiji “Starac i more”, pa smo je zato stavili i na plakat. Autori  su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, do izražaja su došli raznolikost motiva brodova, valova, mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću, pozivamo autore da se nastave ovako pripremiti i za sljedeću izložbu, naglasio je Panović.

Fotografije su izložili: Vladimir Bačić, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Teofil Dabo, Tomislav Ivanov, Ante Jaša­, Ivo Markulin, Ratko Mavar, Silvio Panović, Robbie Šangulin i novi autori u ovoj otočnoj skupini: Katarino Dorkin, Božidar Kasal, Marko Longin, Boris Luštica, Nenad Marčev, Ivan Mišlov, Vesna Subotičanec, Aleksandar Tomulić, Mladen Varenina i pozvani gost Nebojša Jeričević iz Žrnova na Korčuli.

Izložba se može razgledati do 31. siječnja sljedeće godine.

Fotografije Vedran Sitnica/Zadarski list, Ivan Mišlov, Robie Šangulin i Nebojša Jeričević