Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Paljenjem prve svijeće u Tkonu počeo “Advent u našem mistu”

Paljenjem prve svjećice na adventskom vijencu ispred Škraping centra, u Tkonu je 2. prosinca počeo predbožićni program “Advent u našem mistu”.

Otvorili su ga Pučki pivači Crkve Sv. Tome apostola, poznati diljem Hrvatske po svome glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju. Druge nedjelje, 9. prosinca, uz kuhano vino, fritule i božićne pjesme, plesat će se tradicionalno Kunjsko kolo u izvedbi KUU Kunjke, a pjesmom i svirkom goste će zabavljati pjevač Milo Škara iz Ždrelca.

U nedjelju, 16. prosinca gastro delicije pripremat će članovi ŠRD Kunjke, a za dobru atmosferu pobrinut će se i Klapa Školji. U posljednjem adventskom programu 23. prosinca, kada će se upaliti sve svijeće na adventskom vijencu, prigodnom programu u Škraping centru pridružit će se djeca iz Dječjeg vrtića Ćok i tkonski osnovnoškolci.

Za djecu će 4. i 11. prosinca u 16 sati u Centru za kulturu u Tkonu biti organizirane radionice izrade božićnih ukrasa, a u subotu, 22. prosinca, održat će se lutkarska predstava „Djed Božićnjak“ splitske Produkcije Z u Domu za kulturu, kada će djeci biti podijeljeni i prigodni darovi.

Uz raznolik zabavan i gastro program, mještani Tkona mogu uživati i u bogatoj ponudi na Sajmu otočnih proizvoda u Škraping centru.

Organizatori adventskog programa su TZO Tkon, DV Ćok, Klaster Hrvatski otočni proizvod, JKU Prvenj i Općina Tkon.