Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Složni Sestrunjci napravili zimsku terasu ispred mjesne trgovine

Na inicijativu Udruge umirovljenika Sestrunj i uz podršku većine mještana, Sestrunjci su osmislili i financirali postavljanje staklene terase ispred trgovine u središtu mjesta.

Budući da nemaju društvene prostorije u kojima bi se mogli okupljati, osobito u zimskim mjesecima, nakon prošlogodišnjeg adventskog programa (Sestrunjske božićne štorije), koji se održao u privremenom šatoru napravljenom od drvene građe i običnog najlona, rodila se ideja o zatvaranju terase ispred mjesne trgovine.

– Ideji koja je potekla iz Udruge umirovljenika prikupljanjem novca pridružila se većina Sestrunjaca, kako domaćih tako i onih koji žive izvan Hrvatske. Nosivu željeznu konstrukciju za zatvaranje terase s IZO staklom i kliznim stijenama i vratima izradile su specijalizirane tvrtke prema nacrtu samih mještana, ističu u Udruzi za očuvanje kulturne i prirodne baštine i razvoj otoka Sestrunja – Estium te napominju da su u financiranju sudjelovali i MO Sestrunj te njihova udruga.

Nakon zatvaranja terase prostor je potrebno urediti, postaviti elektroinstalacije, grijalice i završne podne obloge, a kako za te radove trenutačno nemaju novca, Mjesni odbor zatražio je financijsku pomoć Općine Preko.

Nadaju se da će svi radovi biti u cijelosti završeni do adventskog vikenda koji će se održati od 7. do 9. prosinca.

Fotografije Udruga Estium