Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

DV Ćok jedini otočni eko-vrtić na nacionalnoj smotri Dani kruha

U organizaciji Udruge Lijepa Naša, u Đurđevcu je protekli vikend održana nacionalna smotra ustanova za odgoj i obrazovanje u povodu obilježavanja Dana kruha.

Zadarsku županiju predstavljao je Dječji vrtić Ćok iz Tkona, ujedno i jedini otočni eko-vrtić, koji je na smotri izložio otočne delicije i proizvode s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

– U suradnji s Općinom Tkon i JKU Prvenj pripremili smo bogat stol na kojemu smo predstavili otočnu spizu kako bi sudionici iz kontinentalne Hrvatske što bolje upoznali naš otok. Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u listopadu u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju te ograncima i granama Udruge Lijepa Naša. To pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, komentirala je ravnateljica DV Ćok Ana Kuštera te dodala kako je cilj manifestacije podizanje svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

Fotografije rooster.city