Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Zadarska županija je perjanica nautičkog turizma na Jadranu

Čak dvije marine iz Zadarske županije osvojile su značajna priznanja u izboru nautičke patrole Jutarnjeg lista. Olive Island Marina iz Sutomišćice na otoku Ugljanu dobitnica je Zlatnog sidra za najbolju marinu u Hrvatskoj, dok je posebno priznanje za razvoj nautičkog turizma dobila marina Kornati u Biogradu.

Tim povodom župan Božidar Longin primio je danas predstavnike nagrađenih marina, direktora Olive Island marine Tonija Antišina i direktora tvrtke Ilirija d.o.o., vlasnika Marine Kornati Gorana Ražnjevića.

– Zadarska županija uvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu. Često ističem da u turizmu moramo raditi na dodatnom iskoraku u kvaliteti, a ove dvije marine su pravi primjer toga. Ponosan sam što na našem području imamo tako kvalitetne marine, što je jamstvo razvoja našeg turizma, istaknuo je župan Božidar Longin podsjetivši kako je Zadarska županija prema obuhvatu akvatorija nautičkih marina, sidrišta i privezišta najveća nautička destinacija u Hrvatskoj s ukupno 46 od 140 luka nautičkog turizma.

Napomenuo je i da postoji interes za gradnju novih marina i povećanje broja vezova, ali mora se voditi računa o održivom razvoju, odnosno o očuvanju okoliša i kakvoće mora.

Direktor Olive Island Marine Toni Antišin zahvalio je županu na prijemu te naglasio da je marina u Sutomišćici u tri navrata dobila nagradu Turistički cvijet Hrvatske gospodarske komore za najbolju malu marinu u Hrvatskoj, a kao “šećer na kraju” stigla je nagrada Zlatno sidro.

– Naša mala boutique marina sa 200 vezova posebna je po tome što su svi brodovi ovdje vlasnički i iznimno je bogata sadržajem, od bazena do restorana. Ljudi se kod nas osjećaju ugodno, okruženi su hortikulturom kao u svom vrtu. Svi smo kao jedna velika obitelj, istaknuo je Antišin.

Direktor Ilirije Goran Ražnjević kazao je da njihova tvrtka trenutačno zapošljava 370 djelatnika te se pohvalio odličnom popunjenošću hotelskih soba u Biogradu.

– Imamo gotovo popunjene kapacitete rezervacijama za cijeli listopad, što potvrđuje da se turistička sezona znatno produljila. Pozitivne brojke bilježi i naša marina koja broji 720 vezova, od čega je 400 vlasničkih i 320 namijenjenih charteru. Treća je najveća marina u Hrvatskoj s jednom od prvih charter-flota u hrvatskoj nautici. Marina Kornati u sezoni privuče tisuće gostiju, a posebno smo ponosni na organizaciju Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u ovom dijelu Europe, poručio je Ražnjević.