Za prezentaciju HOP proizvoda u Zadarskoj županiji 93.000 kuna

Za prezentaciju HOP proizvoda u Zadarskoj županiji 93.000 kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je, na temelju javnog poziva za kandidiranje manifestacija koje u sklopu svog programa prezentiraju proizvode kojima je dodijeljena oznaka Hrvatski otočni proizvod 241.350 kuna.

Novcem iz državnog proračuna financirat će se 19 manifestacija, od čega sedam iz Zadarske županije. Najviše, 34.000 kuna, dobila je Udruga poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod sa sjedištem u Tkonu, i to za organizaciju preduskrsnog i božićnog sajma Hrvatski otočni proizvod.

Turističkoj zajednici Općine Tkon odobreno je 10.000 kuna za organizaciju Ljetnog sajma otočnih proizvoda, Općini Tkon 2000 kuna za projekt Glagoljaško crkveno pjevanje, a JKU Prvenj Tkon 17.000 kuna za Sajam otočnih proizvoda.

Turistička zajednica Općine Sali dobila je 15.000 kuna za Dugootočke dane ljekovitog bilja, koliko i TZ Biograd na Moru za organizaciju Slovenskog vikenda na kojemu su se, među ostalim, promovirali otočni proizvodi.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogle su se prijaviti pravne i fizičke osobe; trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ostale pravne i fizičke osobe u Republici Hrvatskoj i izvan nje.

Najviši iznos koji se jednom organizatoru za jednu manifestaciju mogao odobriti putem ovog javnog poziva je 20.000,00 kuna, a jedan organizator mogao je dobiti novac za organizaciju najviše dviju manifestacija.