Posada “Mate Balote” 75 minuta gasila požar na ribarici Arkaj

Posada “Mate Balote” 75 minuta gasila požar na ribarici Arkaj

Pomoć koju su jučer pružili posada Jadrolinijinog trajekta “Mate Balota” te drugi ribarski brodovi koji su se zatekli u blizini kaljske ribarice Arkaj na kojoj je izbio požar, vrijedna je divljenja i pažnje.

Što se sve događalo u kanalu između Ugljana i Iža te kako je teklo gašenje vatre s trajekta “Mate Balota”, novinarki Zadarskog lista ispričao je kapetan trajekta Dragan Vitlov.

– Kad smo prošli prolaz Mali Ždrelac i otočić Karantun primijetili smo jednu dimnu mrlju, na milju i pol od nas u pravcu Iža. Vidjeli smo da se nešto loše događa i sa časnikom sam odlučio da trebamo djelovati i promijenili smo kurs prema brodu kojem je trebala pomoć. Brod je lutao nekontrolirano bez komandi, pa pretpostavljam da ih je uhvatila panika. Mi smo se približili te je posada djelovala promptno i vodenim topovima smo sat i 15 minuta gasili požar, pojasnio je kapetan Vitlov dodavši kako su i Lučku kapetaniju Zadar obavijestili da kreću s akcijom spašavanja i gašenja požara.

Istaknuo je kako je buktinja na trenutke bila ogromna te u nekim trenucima uopće nije mogao vidjeti što se događa na moru. Vatru su gasili posebnom kemijskom pjenom, namijenjenom za akcije gašenja požara na moru.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Fotografija Arif Sitnica/Zadarski list