Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Grmaljiće” u Ugljanu dočekao obnovljeni vrtić

Za 77 djevojčica i dječaka u Dječjem vrtiću Lastavica Preko i područnim odjelima u ponedjeljak, 3. rujna, počela je nova pedagoška godina.

Prema riječima ravnateljice Đane Ćurković Jadrijev, 17 je novoupisane djece, a za jasličku skupinu predano je osam  zahtjeva.

– Zahvaljujući Općini Preko, koja je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, na javnom pozivu za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama dobila nepovratnih 712.483 kuna, u ovoj pedagoškoj godini krenut će se u potpunu obnovu zgrade matičnog vrtića u Preku zbog nadogradnje prostorije za jasličku skupinu. Zato sva djeca koja su trebala krenuti u vrtić u Preku privremeno idu u područni objekt u Sutomišćici, skupine su spojene i zovu se “Trešnjice”, pojašnjava ravnateljica.

Ali to nisu jedine novosti, dodaje. U dva ljetna mjeseca u područnom objektu u Ugljanu radnici općinske komualne  tvrtke Obala i parkovi postavili su novi krov i sanirali unutranje i vanjske zidove pa je 16 mališana skupine  Grmaljići dočekao novouređen vrtić.

Radovi na središnjoj zgradi DV Lastavica, osim nadogradnje jasličkog dijela, obuhvatit će i obnovu postojećih  prostorija, uvest će se podno grijanje, sagraditi zasebna kotlovnica, nova kuhinja, sanitarni čvorovi, nova fasada i posebna prostorija za rad logopeda.

U Sutomišćici, u skupini “Trešnjice”, ukupno je 47 djece, iz Sutomišćice – 13 djece, novoupisano jedno dijete, iz Preka – ukupno 34 djece, od toga novoupisanih devet. U Lukoranu, u skupini “Cvjetići”, ukupno je 14 djece, od toga novoupisanih četvero, a u Ugljanu, u skupini “Grmaljići” – 16 djece, od toga novoupisanih troje.