Uručena priznanja i nagrade u akciji “Ugljan u cvijeću”

Uručena priznanja i nagrade u akciji “Ugljan u cvijeću”

Dodjelom priznanja u akciji “Ugljan u cvijeću”, koja se u subotu navečer održala u Konobi Ugljan, TZ mjesta Ugljan na simboličan je način zaključila glavnu turističku sezonu i zahvalila svim turističkim i komunalnim djelatnicima te mještanima i vikendašima bez čijeg doprinosa Ugljan ne bi bio omiljena otočna turistička destinacija.

Izraženo u brojkama, područje TZ mjesta Ugljan sa svojih devet naselja ove godine, do 31. kolovoza, posjetilo je 12.695 turista, a ostvareno je 135.195 noćenja.

– Na području cijele Općine Preko ostvareno je povećanje dolazaka i noćenja od oko osam posto. TZ mjesta Ugljan ima neznatno povećanje u dolascima u usporedbi s lanjskom sezonom, oko jedan posto, ali zato je ostvareno 1240 noćenja više. Nadamo se da će sljedeća godina biti još bolja, to nam je zajednički cilj, a sve nas najviše veseli kad se gosti vraćaju jer to je dokaz da su prepoznali kvalitetu, da im je kod nas bilo dobro i da postajemo željena, a ne slučajna destinacija, kazao je općinski načelnik i predsjednik TZ mjesta Ugljan Jure Brižić te dodao kako su dobrim rezultatima uspješnosti sezone doprinijeli ugostitelji i privatni iznajmljivači, svi koji su na bilo koji način sudjelovali u kreiranju turističke ponude.

Jedan od načina da im TZM Ugljan zahvali jest i akcija “Ugljan u cvijeću”, pokrenuta 2002. godine u sklopu nacionalne kampanje  Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice, i to u kategorijama: najljepši vrt i okućnica,  najljepši vrt i okućnica – kuća za odmor,  najljepša terasa ugostiteljskog objekta te doprinos razvoju i unapređenju turizma.

U sedamnaestom izboru, priznanje za doprinos razvoju i unapređenju turizma dobili su: Aleksandra Boman Višić, koja je ove godine pokrenula MLJUF – Mulinski ljetni unplugged festival koji je obilovao pjesmom, glumom, glazbom i dobrom zabavom; Anamarija i Marko Novoselić, vlasnici novootvorenog Beach Bara Bičikleta u Čeprljandi, koji se već u prvoj sezoni istaknuo originalnom ponudom i organizacijom tri izložbe, te Samostan svetog Jeronima, koji  u srpnju i kolovozu otvara vrata turistima i obogaćuje kulturnu ponudu Ugljana, a marljive časne sestre vode i uspješan kamp.

U kategoriji najljepša terasa ugostiteljskog objekta priznanje je osvojila novootvorena Konoba Ardura u Ugljanu vlasnika Tomislava Kombure.

Priznanja i nagrade u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor dobili su: Linda Grgin, Mišo KitanovićSlobodan Bosanac.

U kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva priznanja i nagrade dodijeljeni su: Dragici ŠtrmeljAnki Mikecin i Mariju Dukiću, a vlasnica najljepšeg vrta i okućnice je Gordana Bakota.

Vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica, osim priznanja, dobili su i poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o., koji mogu iskoristiti do 31. kolovoza 2019. godine.

U programu dodjele priznanja sudjelovala je Udruga Điran, a za nagrađene i goste domjenak je priredila Konoba Ugljan.

Kako je bilo na dodjeli priznanja, pogledajte u FOTOGALERIJI