Općina Preko: 500 kuna za kupnju udžbenika za osnovnoškolce

Općina Preko: 500 kuna za kupnju udžbenika za osnovnoškolce

Prema odluci općinskog načelnika Jure Brižića, Općina Preko i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole s prebivalištem na području Općine Preko u školskoj godini 2018./2019.

– Sufinancirat ćemo nabavu udžbenika u visini od 500 kuna od iznosa cijene kupljenih udžbenika roditeljima ili skrbnicima na tekući račun naveden u zahtjevu za sufinanciranje uz predočenje računa za nabavljene udžbenike. Kao i prošle godine, kupnju udžbenika sufinancirat ćemo svim osnovnoškolcima jer nam je želja pomoći našim mještanima, voditi brigu o mladim obiteljima, motivirati ih i ulagati u znanje i obrazovanje, kazao je načelnik Brižić te podsjetio da Općina Preko kontinuirano financijski pomaže i školovanje studenata.

Zahtjevi za sufinanciranje podnose se tijekom rujna Općini Preko, a potrebno je priložiti potvrdu o upisu djeteta u OŠ Valentina Klarina, kopiju rodnog lista, račun za kupljene knjige i broj tekućeg računa roditelja ili skrbnika.
Novac za sufinanciranje udžbenika bit će isplaćen iz Proračuna Općine Preko za 2018. godinu iz Programa socijalne skrbi.