Mali Iž dobio igralište za vaterpolo

Mali Iž dobio igralište za vaterpolo

Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra osigurao je opremu za novo igralište za vaterpolo u Malom Ižu.

Igralište s dva gola, dimenzija 22 x 12 metara, izradio je obrt „Martelina“ (vrijednost  5000 kuna), golovi su napravljeni sukladno službenim specifikacijama, od smreke i INOX okova, a izradio ih je stolarski obrt Maričić (ukupno 12.000,00 kuna).  Grad Zadar osigurao je mreže za golove, a sidrene utege, za koje je učvršćeno igralište, napravili su mještani Malog Iža.

Mještani su igralište prilagodili obliku svoje uvale, nabavili su lopte dok će im za sljedeće ljeto Grad Zadar osigurati  nove vaterpolo kapice. Kako bi se preko zime zaštitilo od propadanja,  igralište će biti uskladišteno u za to primjerenom prostoru.

Dosadašnje igralište bilo je staro i dotrajalo i nije više postojala mogućnost njegove obnove i korištenja, dok su opremu za vaterpolo utakmice nabavljali sami mještani, zaljubljenici u vaterpolo. Stoga su iz Mjesnog odbora uputili dopis resornom odjelu Grada Zadra za nabavu igrališta budući da je vaterpolo jedini sportski sadržaj u Malom Ižu tijekom ljeta. Istaknuli su kako njihovo mjesto ožive vaterpolo utakmice, posebno u vrijeme iške fešte Vela Gope, kada se igraju utakmice Mali Iž – Veli Iž, te utakmice mladih koje prati velik broj gledatelja.

UO za kulturu i šport zaprimio je upit i MO Mala Rava da se i njima za sljedeće ljeto napravi sličan sportski sadržaj.