Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Hitovi legendarnih Zeppelina za kraj ljetnog zabavnog programa

Povratak u mladost, u vrijeme odrastanja uz hitove legendarnih Led Zeppelina, u programu prigodno nazvanom “Pozdrav ljetu!”, priuštila je domaćima i turistima dvosatnim koncertom u petak navečer na Mulu u Preku ukrajinska rock-grupa Zeppelin Strasse Lviv.

-Prvo gostovanje u Hrvatskoj ukrajinskim glatbenicima, koji iza sebe imaju dugogodišnju karijeru na heavy-metal i hard-rock sceni grada Lavova, organizirali su zadarska Udruga Bila Hrvatska, TZO Preko i Općina Preko u sklopu suradnje koja je ovoga ljeta pokrenuta između Preka i Lavova. Mislim da su i domaći i turisti uživali u nastupu iskusnih rockera koji su se, nakon karijera s drugim grupama, prije tri godine okupili izvodeći koncertni program Tribute to Led Zeppelin, komentirao je direktor TZO Preko Ivan Košta te dodao da na preškoj ljetnoj pozornici dosad nisu nastupali tako kvalitetni rock-izvođači.

U Zadru i Preku proveli su tri dana, domaćin im je bio predsjednik Udruge Bila Hrvatska Marin Lerga, a prema riječima frontmena i pjevača benda Oleksandra Melnika, prvo gostovanje u Hrvatskoj sigurno nije i posljednje.

– Organizacija koncerta, mjesto, ljudi,… sve je bilo prekrasno. Oduševljeni smo svime što smo vidjeli i doživjeli, a ja sam postao vaš fan i sa suprugom se već u rujnu vraćam u Hrvatsku. Iako smo planirali ići u Italiju, ja sam toliko toga pozitivnog i lijepog doživio ovdje da je Italija odmah otpala. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta, domaćinima u Preku i  Udruzi Bila Hrvatska. Siguran sam da ćemo se vidjeti ponovno na nekoj novoj svirci, kazao je Melnik, koji je karijeru započeo 1988. godine, dosad je bio član tri ukrajinska benda s kojima je snimio nekoliko studijskih albuma, a trenutačno je član i grupe Misty Gates.

Uz Melnika, u rock-grupi Zeppelin Strasse Lviv, koja na repertoaru ima 20 najvećih hitova Led Zeppelina, sviraju Mykola Yereha, gitara, Andrii Alfavitskyi, bubnjevi, Borys Hurnyi, bas gitara (član banda “Barvy Bluzu”), i Andrii Barabash, klavijature (član banda “Polynove Pole”).

Fotografije Adam Vidas