Otvorenje unikatne mozaik-klupe u Sušici

Otvorenje unikatne mozaik-klupe u Sušici

Nakon Ugljana, Mulina, Malog Lukorana i Sestrunja, i Sušica je dobila svoju unikatnu mozaik-klupu, a svečano otvorenje bit će u petak, 24. kolovoza u 19 sati.

– Izrada sušičke klupe počela je prije točno godinu dana slaganjem prvog motiva – grozdova crnoga grožđa. Paralelno smo radili i klupu na Sestrunju te imali višemjesečnu stanku zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a ni ja nisam cijelo vrijeme na otoku tako da smo tek sada posao priveli kraju. Za središnji motiv odabrali smo grožđe kao posvetu barba Ediju i njegovu odličnom crnom vinu proizvedenom od grožđa u obližnjem vinogradu. Na stražnjoj strani naslona je ruža vjetrova jer je Sušica, među ostalim, poznata i po jakoj buri,  otkriva autorica mozaik-klupe Božica Kliman.

Unikatne mozaik-klupe dio su projekta “Svako misto svoju klupu ima”, koji je prije pet godine krenuo iz Turističke zajednice mjesta Ugljan. Uz gospođu Kliman, na sušičkoj klupi radili su njezini suradnici Tanja Rebac Perica te Nika i Ana Kliman.

Projekt logistički i financijski podupiru Općina Preko, TZO Preko i TU mjesta Ugljan, a kalup klupe izlio je Tomislav Šćiran iz Ugljana.