Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Milijunaš Jeff Blackard posjetio područje projekta “Pašman rivijera”

Teksaški milijunaš Jeff Blackard, budući investitor 500 milijuna eura vrijednog projekta “Pašman rivijera”, sastao se danas u Pašmanu s općinskim načelnikom Krešimirm Ćosićem.

Blackard je na Pašman doletio u svom helikopteru s nekoliko najbližih suradnika te u društvu načelnika Ćosića i njegova zamjenika Andre Magića obišao lokaciju budućeg projekta.

– Posjetili smo južni dio Pašmana, bili i na Kornatima, a potom se gotovo sat i pol zadržali u općinskim prostorijama u Pašmanu. Bio je to neformalni posjet i neformalni razgovor, a gospodin Blackard obvezao se da će u listopadu ponovno doći i prezentirati idejno rješenje projekta. Nakon toga Općinsko vijeće Općine Pašman donijet će odluku o raspisivanju drugog dijela natječaja, kazao je Ćosić.

Projekt “Pašman rivijera” gradit će se na 260 hektara područja Južnog Pašmana. Na međunarodni natječaj u ožujku ove godine ponudu je donio predstavnik američke investitorske tvrtke Blackard Global, Inc. Principal Office, iz Teksasa. Građevinski poduzetnik Jeff Blackard hrvatskoj javnosti poznat je po tome što je vjernu repliku Supetra na otoku Braču sagradio usred Teksasa, i to bračkim kamenom, i pretvorio je u turističku atrakciju.