Tkon: Puštanje u more maketa starih tradicijskih brodova

Tkon: Puštanje u more maketa starih tradicijskih brodova

U sklopu izložbe “Vjetar Mediterana – jadranske tradicijske barke”, koja je u Škraping centru u Tkonu otvorena 5. kolovoza, TZO Tkon organizira puštanje izloženih brodova u more.

Ovo zanimljivo i atraktivno događanje održat će se u petak, 17. kolovoza u 17 sati, na tkonskom istezalištu brodova, a posjetitelji će moći i razgovarati i s autorom izložbe Lucijanom Keberom.

Izložbu studijskih maketa brodova “Vjetar Mediterana – jadranske tradicijske barke” organizirali su Općina Tkon, Institut za pomorsku baštinu ARS NAUTICA i Udruga Architectura Navalis Adriatica. Prikazane su jadranske tradicijske barke u mjerilu 1:10 i hipotetska studija liburne, jednog od najpoznatijih brodova rimske ratne flote.

Luciano Keber brodomaketarstvom i aktivnim istraživanjem hrvatskih tradicijskih brodova bavi se više od 30 godina. Rezultati toga dugogodišnjeg istraživanja i rada objedinjeni su u knjizi „Tradicionalne brodice Hrvatskog Jadrana“ koja je objavljena na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku.

Izložba “Vjetar Mediterana – jadranske tradicijske barke” otvorena je svaki dan od 19 do 21.30 sati, a može se pogledati do 15. rujna.

Fotografija Zadarski list