Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U drugoj ovogodišnjoj akciji u Lukoranu prikupljeno 14 doza krvi

LUKORAN – U drugoj ovogodišnjoj akciji u Lukoranu prikupljeno je 14 doza krvi, a ukupno se odazvalo dvadeset darivatelja, ali šestero zbog trenutačno lošijeg zdravstvenog stanja nisu mogli darovati dragocjenu tekućinu.

– S obzirom na velike vrućine zadovoljni smo odazivom na treću akciju koju smo organizirali u proteklih godinu dana, kazao je Luka Bosnić, predsjednik Udruge mladih Jarac iz Lukorana, koja je u suradnji s KUD-om Sv. Ante i uz potporu Općine Preko organizirala darivanje krvi u prostorijama KUD-a Sv. Ante u područnoj školi u Lukoranu.

Ističe da i ubuduće planiraju organizirati dobrovoljne akcije darivanja krvi, a potvrda za to je i osnivanje aktiva Crveni križ – Lukoran.
Za sve sudionike, kao i prethodna dva puta, pripremljena je zakuska.
Krv su darovali: Martina Ćurk, Lovre Strika, Vjencislav Masar, Mateo Bačić, Silvana Šimićev, Edi Šimićev, Šime Šimićev, Jadranka Salopek, Elvis Pavin, Marija Rančić, Mario Bosnić, Robert Šoša, Vice Bakarić i Daniela Šoša.
Krv se može dati i na Odjelu za transfuziju Opće bolnice Zadar, i to utorkom od 7.30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 sati i petkom od 7.30 do 13.30 sati.
Fotografije Luka Bosnić