Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ugljan: Počela gradnja ceste do budućeg eko-kampa u uvali Suha

UGLJAN – Nakon višemjesečne provedbe javne nabave i izbora izvođača radova, strojevi tvrtke Kali gradnja d.o.o. započeli su u četvrtak gradnju pristupnog puta prema budućem eko-kampu u uvali Suha u Ugljanu dugog 420 metara.

Investitor je Općina Preko, koja je projekt gradnje pristupne ceste u prosincu 2016. godine prijavila na natječaj Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za provedbu podmjere 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta” iz Programa ruralnog razvoja RH.

–  Početkom siječnja dobili smo odluku o prihvatljivosti projekta, a odobren nam je cijeli iznos koji smo tražili za građenje i uređenje pristupnog puta – 1,174.287 bespovratnih kuna. Radovi će, prema najavi izvođača, trajati oko 120 dana, a uskoro, paralelno s tim radovima, trebala bi početi i gradnja AgroCamping Resorta tvrtke Natura Adriatica, prvog takve vrste na zadarskim otocima, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić i napominje da je općinska uprava otvorena za suradnju sa svim potencijalnim investitorima, ne samo kad je riječ o ulaganjima u turizam.

– Ovo je jedan pozitivan primjer suradnje lokalne samouprave i privatnih ulagača. U pripremi projekta gradnje pristupne ceste imali smo odličnu suradnju kako s tvrtkom Natura Adriatica, tako i sa svim službama Zadarske županije, posebno s Upravnim odjelom za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, ističe Brižić.

Pristupni put do kampa u uvali Suha na jugozapadnoj strani otoka Ugljana, udaljenoj tek nekoliko metara od mora i nepuna dva kilometra od glavne prometnice Preko – Ugljan, imat će pješački pločnik i pripremu za cjelokupnu infrastrukturu, od struje, vode do telekomunikacijske mreže.

U prvoj fazi kamp će se prostirati na 20.000 četvornih metara, a u drugoj na ukupno  40.000 kvadrata. Većim dijelom na obiteljskom zemljištu obitelji Bacalja, vlasnika tvrtke Natura Adriatica, a dijelom u masliniku sa 300 stabala koji su budući vlasnici kampa uzeli u najam od poznatoga ugljanskog maslinara Vojka Škopića.