Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Nautička patrola Jutarnjeg lista i ove godine u Olive Island Marini

SUTOMIŠĆICA – I ove godine Nautička patrola Jutarnjeg lista posjetila je perjanicu našeg otočnog turizma – Olive Island Marinu u Sutomišćici.

U lanjskoj Nautičkoj patroli ocjene nautičara sutomiške marine bile su visoke, osvojila je treće mjesto. Pročitajte što su ove godine napisali novinari koji se specijalizirano bave turizmom i nautikom Petar Zobec i Matija Boltižar.

Pred nama je Sutomišćica i marina Olive Island, jedna od najljepših marina na Jadranu, ako ne i najljepša.

Da u sustavu ocjenjivanja imamo kategorizaciju marina po veličini, odnosno kategoriju do 200 vezova, sasvim sigurno Olive Island Marina bi bila neprikosnoveno – No 1. U prošlogodišnjoj Nautičkoj patroli ocjene nautičara ove marine bile su visoke, osvojila je odlično treće mjesto, a budući da je sustav vrednovanja takav da se ocjene izračunavaju na dvije decimale, u vrhu je vladala poprilična gužva baš s tom decimalnom razlikom

Priča o uspjehu ove marine zapravo je već poznata. Vlasnici Hana i Peter Dermota povjerili su vođenje marine Toniju Antišinu. Bilo je to prije pet godina. Toniju su bile samo 23 i postao je najmlađi direktor marine u Hrvatskoj. Vodio je sve: od marketinga, promocije i financija do rada mornara na gatu. Bio je zadužen i za restoran, koji je u to vrijeme još tražio svoje mjesto na gastro karti Jadrana.

Marina se uskoro profilirala kao poželjna destinacija, još je trebalo da restoran dosegne kvalitetu marine.

Antišin je pozvao prijatelja Antu Lončara s kojim je zajedno pohađao Hotelijersko turističku i ugostiteljsku školu u Zadru, a potom su zajedno završili i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Toni i Anto su na meniju restorana radili pomno, uz veliku pomoć Vladislava Poljaka, voditelja restorana.

Tijekom svake zime, dok je restoran zatvoren, tražili su nova jela s kojima bi obogatili ponudu. Spojili su tradicionalnu mediteransku i modernu kuhinju, pa tako u ponudi imaju vrhunsku ribu s Jadrana, sočne steakove, torte te kolače, pa i pizzu i ćevape.

– Željeli smo i želimo da naš restoran bude za svakoga. Dakle, i za nekoga tko želi pojesti dobru ribu, ali i za jednu obitelj s malom djecom koja želi pizzu ili paštu. Često nam znaju doći naši stalni gosti na godišnjem vezu s vlastitim željom za ručak ili večeru, tako da naš meni nastaje i u suradnji s gostima – veli Toni.

Ubrzo su došla i priznanja. Što se tiče restorana najveće priznanje je to što je stalno pun gostiju. Olive Island Marina osvojila je tri godine za redom nagradu za najbolju malu marinu u Hrvatskoj. Četvrtu godinu izgubili pravo natjecanja, ali su dobili priznanje za kvalitetu.

Cijeli tekst o našem otoku i marini možete pročitati OVDJE

Fotografije Cropix agencija i Fabio Šimićev