Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Talijanski dnevnik Il Messaggero objavio reportažu o Ugljanu, Pašmanu i Dugom otoku

PREKO – Veliku reportažu o Ugljanu, Pašmanu i Visu, na svom turističkom portalu Viaggi, objavio je talijanski dnevni list Il Messaggero.

Perom i objektivom ljepote naših otoka zabilježile su Sabrina Quartieri i Alessia Massimi, koje smo na novinarskom zadatku, u pratnji direktorica TZ mjesta Ugljan Marinom Belić Telac i TZO Kali Inom Kolega početkom svibnja susreli u Ugljanu, nakon razgledavanja Samostana sv. Jeronima.

U velikoj reportaži naslovljenoj “Od Ugljana i Dugog otoka do Visa: alternativni odmor, koju prati galerija od 40-ak fotografija, novinarka Sabrina Quartieri piše kako se na našim otocima turisti mogu diviti visokim svjetionicima, nebeskim gorama u zalasku Sunca i slušati drevne priče o neustrašivim mornarima koji se suočavaju s olujnim morem.

“Uronite u prirodnu ljepotu nekadašnje vojne baze okupane plavim morem i ukrašene kamenim kućama, uživajte u intimnosti oaze mira samostana ili, pak, sanjarite na setu filma  “Mamma mia2″. Pjenušav morski povjetarac Hrvatske i opojni mirisi ružmarina, kadulje i smilja podloga su za ljeto puno neočekivanih i malo poznatih pogleda u zemlji u kojoj su Sunce i čisto more jamstvo da ćete provesti odmor pristupačan svakom džepu”, navodi se, među ostalim, u tekstu.

Talijanski nacionalni dnevnik Il Messaggero, koji od 1878. godine izlazi u Rimu, s mnogobrojnim regionalnim izdanjima diljem Italije, dnevno se proda u gotovo 130.000 primjeraka, a turistički portal Viaggi čita oko 700.000 ljudi. Reportažu je objavilo i pet lokalnih izdanja Il Messaggera (Napulj, Venecija, Leggo, Puglia i digitalno izdanje dnevnog lista Corriere Adriatico), koji ukupno dnevno pokrivaju oko milijun čitatelja.

Cijelu reportažu možete pročitati OVDJE