KUD Sv. Mihovil svojim Poljancima predstavio CD “Poljana u pismi”

POLJANA – Nakon iznimno uspješne promocije slavljeničkog CD-a “Poljana u pismi” u Gradskoj knjižnici u Zadru, KUD Sv. Mihovil iz Poljane predstavio je u nedjelju svoj nosač zvuka Poljancima i dragim gostima u dvorištu mjesne škole.

– Ova godina obilovala je uspjesima jer smo  primili mnoga priznanja koja nas ohrabruju i vesele .Jedno od najdražih je Grb Općine Preko kao  i zahvalnica  Općine Preko za zasluge na neumornom radu u  promoviranju tradicije,  običaja i kulturne baštine. Od Udruge Otočki bataljun također smo nagrađeni zahvalnicom za izuzetan doprinos u sudjelovanju i promociji u obilježavanju obljetnica i odavanju počasti našim poginulim vitezovima. A odlukom stručnog povjerenstva  Smotre folklora Zadarske županije, izabrani smo za odlazak na Smotru folklora u Otočac, kaže osnivačica i voditeljica KUD-a Biserka Perić.

Dvadesetu godišnjicu bogatoga rada, ponajprije njegovanja kulturne i tradicijske baštine svoga otoka i Poljane, KUD Sv. Mihovil okrunio je izdavanjem CD-a „Poljana u pismi“  sa 16 kompozicija, među kojima je šest skladbi koje autorski potpisuje Biserka Perić.

Za sve pjesme profesorica glazbe Nikolina Stepan napisala je notni zapis, a zahvaljujući njezinu trudu i zalaganju, kompozicije su zaštićene u Hrvatskom društvu skladatelja i pohranjene u Nacionalnoj knjižnici u Zagrebu.

Riječi potpore i zahvale KUD-u je uputio i načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je s direktorom TZO Preko Ivanom Koštom predsjednici Biserki Perić uručio zahvalnicu za aktivno sudjelovanje u svim manifestacijama na kojima članovi KUD-a pronose živu riječ i bogatu tradicijsku baštinu našega otoka i svoje Poljane.

Voditeljica programa bila je  Karla Grdović.

Fotografije Tomislav Ivanov