Na pozornici Ispo’ Volta nastupili najmlađi preški glazbenici

PREKO – Što su sve naučili u proteklih godinu dana u zadarskim glazbenim školama Blagoja Berse i sv. Benedikta pod mentorstvom svojih profesora Marte Dević, Nade Smoljan, Dijane Penezić i Dražena Habuša, pokazali su u nedjelju navečer preški učenici na trećoj Dječjoj večeri u Voroši.

Na pozornici Ispo’ Volta redale su se kratke kompozicije, vokalne izvedbe i recitacije, jednu pjesmu otpjevao je zadarski Duo Dah, a kao posebne “malo starije gošće iznenađenja” nastupile su članice Klape Lavandiera iz Preka.

S puno entuzijazma, ljubavi i dobre volje Dječju večer u Voroši organiziraju bračni par Marina i Vito Višić uz pomoć nekolicine Prečana i TZO Preko.

– Svakako valja istaknuti da nam je pomogla Turistička zajednica Općine Preko, i to u organizaciji prijevoza klupa, organizaciji ozvučenja, piću i grickalicama, Luka Košta bio je ton-majstor, Ana Jakić Smud i ove nam je godine  osmislila plakat, gospođa Mira Sandalić uvijek priprema kolače, kao i Evelin Dorkin-Gregov, koja donira piće i hranu. Matiju i Roka Pažanina za nastup je pripremala dramska umjetnica Milena Dundov, dodala je Marina Višić.

U programu koji je imao 23 točke nastupili su Matia i Roko Pažanin, Niko Višić, Melita Brižić, Nika Kačan, Klapa Baliniera, Angela Gabriela Šoša, Toma Višić, Jakov Jurin, Gabrijel Gregov, Lucia Tolić, Duo Dah, Mareta Car, Robi Sandalić, Josipa Uhoda, Paola Stanić, Jerko Hrabrov, Ivan Sorić i Petra Jurin. Voditeljice su bile Laura Lončar i Petra Marfat.