Zajedničkom ulaznicom u morske nacionalne i parkove prirode

Zajedničkom ulaznicom u morske nacionalne i parkove prirode

PREKO – Planirate li ovoga ljeta svojom brodicom posjetiti neki od morskih nacionalnih ili parkova prirode, možete unaprijed, putem web shopa „Parkovi Hrvatske“, kupiti zajedničke trodnevne i sedmodnevne ulaznice, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Uz kupljenu ulaznicu moći će se, u razdoblju valjanosti ulaznice, posjetiti dva ili četiri zaštićena morska područja – NP Kornati, PP Telašćica, NP Mljet i PP Lastovsko otočje.

Uz ulaznicu, posjetitelj će dobiti i osnovne informacije o specifičnostima parkova kao i pravila ponašanja u zaštićenom području.

Preduvjet za prodaju i distribuciju zajedničkih ulaznica je potpisani sporazum kojim se reguliraju odnosi između javnih ustanova, čime će se omogućiti ravnomjerna raspodjela prihoda.

Sporazumom se zaštićena područja u Hrvatskoj, koja bilježe stalni porast posjećenosti, stavljaju u funkciju održivog razvoja kroz podizanje njihovih potencijala, poboljšanja posjetiteljske infrastrukture i uvođenja sustava elektronske naplate i kontrole ulaznica za parkove.