Sestrunjsko lito 2018. – četiri vikenda raznovrsnih događanja

Sestrunjsko lito 2018. – četiri vikenda raznovrsnih događanja

SESTRUNJ – Udruga za očuvanje kulturne i prirode baštine i razvoj otoka Sestrunja – Estium, u suradnji s Mladeži otoka Sestrunja i Mjesnim odborom, pripremila je i za ovo ljeto mnogo zabave, novih, zanimljivih i edukativnih događanja.

Sestrunjsko lito 2018. godine počet će 21. srpnja u 18 sati svečanim “rezanjem-vrpce” na novoj unikatnoj mozaik-klupi autorice Božice Boške Kliman u uvali Hrvatinj.

Dan poslije, u nedjelju, 22. srpnja, nakon Svete mise, na  Trgu Prislig održat će se predstavljanje Rječnika sestrunjskoga govora, koji je za života napisao pokojni dr. Svetko Fatović, uz veliku pomoć svoje kćerke Stelle Fatović-Ferenčić. Rječnik je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru, gdje je i 19. studenoga 2017. upriličena promocija.

Posljednji vikend u srpnju obilježit će Sestrunj Media Art festival. U petak, 27. srpnja održat će se program Kulturna noć na Prisligu, a nastupit će Udruga Điran iz Ugljana. Subota, 28. srpnja, bit će u znaku pučke fešte „Sestrunjska noć“ na kojoj će nastupiti Grupa Dilema.

Kolovoz će otvoriti Dječje ljetne igre, koje će se održati u petak, 3. kolovoza, a sljedeći dan, u subotu, 4. kolovoza tradicionalni Sestrunjski ljetni karneval.

Zatvaranje Sestrunjskog lita 2018. bit će u subotu, 11. kolovoza, u uvali Hrvatinj, gdje će se održati popularna Šulicada.

Organizatori pozivaju one koji nisu odavno ili koji uopće nisu bili na Sestrunju da ga posjete i uvjere se u to zašto oni koji dođu jednom – nikad ne zaborave Sestrunj i uvijek mu se.

Program Sestrunjskog lita 2018. financijski podupire Općina Preko, kojoj se organizatori i ovim putem zahvaljuju.

Raspored Sestrunjskog lita 2018.:

21.07. – Subota  // Svečano otvaranje Mozaik-klupe u Hrvatinju u 18 h – druženje uz roštilj i zabavu

22.07. – Nedjelja // Promocija Rječnika Sestrunjskoga govora“ – (Prislig) u 11 h

27.07. – Petak // Sestrunj Media Art festival – Kulturna noć na Prisligu – gosti Udruga Điran iz Ugljana – u 21 h

28.07. – Subota // SESTRUNJSKA NOĆ 2018. (Prislig) – Grupa Dilema

03.08. – Petak // Dječje ljetne igre (Prislig)

04.08. – Subota // Sestrunjski ljetni karneval

11.08. – Subota // Sestrunjska šulicada (Hrvatinj)

 

Barbara Fatović