Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ljetni praznici u znaku druženja na plesnim radionicama

PREKO – Udruga za promicanje ritmike i plesa Tim iz Preka i ove je godine priremila tri ljetne plesne radionice. Prva u nizu, “Nothing is Impossible”, imala je međunarodni karakter, a trajala je od 2. do 6. srpnja 2018. godine.

– Voditeljice su bile Rachel Schmid iz Švicarske te Blanka i Bernarda Klarin iz Preka, a radionicu je upisalo 24 djece,  od čega su četvorica bili dječaci, i to iz Preka, Zadra, Zagreba, Zaprešića, Njemačke i Švicarske. Sporazumijevali smo se na tri jezika – hrvatskom, engleskom i njemačkom i sve je finkcioniralo besprijekorno. Želja nam je i dalje okupljati djecu iz različitih država Europe i svijeta, poticati međunarodno druženje kroz ples te time biti dio turističke ponude nešega otoga, objašnjava predsjednica Udruge Tim Tihana Lončar Mazić.

U tijeku su, najavljuje, prireme za drugu ljetnu plesnu radionicu pod nazivom “Love Dance” koja počinje 23. srpnja 2018. godine.

– Voditeljica radionice bit će već mještanima dobro poznata plesna pedagoginja iz Zagreba Tanja Stipčević, a uz potporu naših partnera, lokalne zajednice, Općine Preko, POU Dom na žalu i Zadarske županijem,  vjerujemo da ćemo postići još veće plesne rezultate. Hvala svima koji nas podržavaju u nastojanju da rasplešemo Preko, animiramo naše najmlađe da spoje ugodno s korisnim i slobodno vrijeme školskih praznika provedu plesno i  kreativno, ističe predsjednica Udruge Tim.

U radionici su sudjelovali: Lara Sorić, Emi Sorić, Tia Penava, Eva Medja, Marta Štefanović, Bernarda Vulić, Mia Pasinek, Kiara Dunatov, Korina Košta, Toni Župan, Elisha Gerber, Hanna Ivin, Noemi Mazić, Ante Mazić, Loana  Schmid, Sharona Schmid, Laura Brižić, Melita Brižić i Nora Stipanov.