mde
Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dvosatni koncert Klape Munita u intimi Rančićeva gluma

LUKORAN – Na oduševljenje mještana Lukorana i stanovnika drugih mjesta te gostiju otoka Ugljana, Klapa Munita održala je u nedjelju, 24. lipnja koncert na Rančićevu glumu.

Program je trajao više od dva sata, a osim klape, nastupili su i lukoranski pjesnici Slavko Bačić i Ivica Luković.

Rančićevo glumo pružilo je intimu prostora u kojemu su se klapa i posjetitelji odlično osjećali, a nakon koncerta  druženje se nastavilo uz pjesmu, zakusku i piće.

Koncert klape Munita bio je dugogodišnja je želja člana klape Hrvoja Rančića, koji je i sam Lukoranac, iako cijeli život živi u Zadru. Upravo je to razlog što je za mjesto nastupa odbrano glumo, u Rančićevima, na mjestu gdje je rođen njegov otac.

U zadarskoj Klapi Munita nastupa pet pjevača s višegodišnjim klapskim iskustvom. U posljednjih nekoliko godina ostvarili su zapažene uspjehe i projekte – u a capella tradicijskom pjevanju potvrdili su se kao finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu i bili sudionici elitnih klapskih događanja (2015. godine predstavljali su dalmatinsko klapsko pjevanje na Europa Cantat Festu u mađarskom Pečuhu).

I ove će godine Klapa Munita nastupiti na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, marijanskom festivalu “Klape Gospi Sinjskoj” itd.

Nadamo se da će lukoranski koncert Klape Munita postati tradicionalni ljetni događaj.

Fotografije Klapa Munita i Vid Dunatov