Od 1. do 7. srpnja Malonogometni turnir Partija i Psihomodo Pop!!!

Od 1. do 7. srpnja Malonogometni turnir Partija i Psihomodo Pop!!!

SUTOMIŠĆICA – Prvi tjedan srpnja u Sutomišćici bit će u znaku Malonogometnog turnira Partija, koji već desetu godinu zaredom organizira Udruga mladih Santa-Fe.

U proteklih devet godina, osim sportskog dijela, u kojemu su sudjelovale ekipe s Ugljana, Pašmana, Dugog otoka, Rave te Zadra i zaleđa, Malonogometni turnir Partija uvijek je pratio i bogat zabavni program s koncertima  Crvene jabuke, Marijana Bana, Alena Vitasovića, Zorana Jelenkovića i drugih.

Ovogodišnja, jubilarna Partija, koja će se održati od 1. do 7. srpnja, imat će i humanitarni karakter: prikupljat će se novac za pomoć bolesnoj 9-godišnjoj djevojčici Eni Škoda iz Povljane s otoka Paga, koja je rođena s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I -NF 1. Jedan od simptoma te bolesti je pseudoartroza lijeve potkoljenice. Čim je prohodala, Eni je noga pukla i od tada je više puta bezuspješno operirana. Liječnici u Hrvatskoj preporučili su amputaciju, no roditelji su u Beču pronašli ortopeda koji je dao nadu u ozdravljenje. U vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici “Orthopaedisches Spital Speising” obavljene su tri operacije, ali Eni je i dalje potrebno liječenje. Nažalost, troškovi su iznimno visoki i zato je obitelji Škoda svaka financijska pomoć dobrodošla!

– Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu na humanitarni dan 3. srpnja da pomognemo obitelji Škoda i što više novca uplatimo za liječenje 9-godišnje Ene. Osim utakmica koje će se redovito igrati na turniru, toga dana održat će se i  revijalna ženska utakmica između Udruge Kančuolica iz Kali i Udruge Sv. Fume iz Sutomišćice, a posljednje, finalne večeri nastupit će zagrebački rock-band Psihomodo Pop, najavljuje Joško Kucelin iz Udruge mladih Santa-Fe, koja posljednjih mjesec dana uređuje malonogometno igralište i okoliš na kojemu će se održati program jubilarne Partije.

Napominje da su prijave za turnir u tijeku, kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna, a ako je prosjek godina ekipe ispod 21 godine – sudjelovanje je besplatno. Prijave se mogu obaviti preko Facebook stranice Udruge mladih Santa-Fe ili na broj mobitela 091 942 33 55. Sustav natjecanja je turnirski – futsal pravila 4+1.

Za najbolje su kao i uvijek osigurane nagrade: pobjednici će dobiti pehar, medalje i 5000 kuna, drugoplasirani pehar, medalje i 2000 kuna, a trećeplasirani uz pehar i medalje osvojit će i 1000 kuna. Pehare će dobiti i najbolji igrač, golman, strijelac, FAIR-PLAY ekipa.

Kucelin dodaje da su i ove godine mislili na najmlađe, koji će se moći besplatno zabavljati u velikom dvorcu na napuhavanje, a cijeli program Udruga mladih Santa-Fe organizirala je uz financijsku i logističku podršku Općine Preko, TZO Preko i brojnih sponzora.

Program Partije 2018.:

Izvlačenje skupina – 30. lipnja

Početak turnira – 1. srpnja

Humanitarni dan – 3. srpnja

Zabava – DJ LETEĆI HOLANDEZ – 6. srpnja

Finale turnira i zabava uz Psihomodo Pop – 7. srpnja

Organizatori napominju da će za sve sudionike iz Zadra i okolice biti osiguran prijevoz od trajektnog pristaništa do Sutomišćice i natrag.